Keresztre feszíttetné az ISIS terroristáit az Al-Azhar

A szunnita iszlám szellemi központja, a kairói al-Azhar szigorúan elítélte, hogy az Iszlám Állam elevenen elégette a jordán pilótát, Moaz Kaszaszbeh-t. Közleményében azonban ennél jóval tovább is ment az intézmény nagyimámja.

Ahmed Al-Tayeb arra hívta fel a figyelmet, hogy “az iszlám tiltja ártatlan életek kioltását”, és nem engedi senkinek a megcsonkítását vagy elégetését, még az ellenségét sem háború idején.

Az egyiptomi sajtóban idézett közleménye szerint ennek “az Isten szava ellen való gyáva tettnek az elkövetői (az ISIS fegyveresei) rászolgáltak arra, hogy meggyilkolják, keresztre feszítsék őket, vagy levágják a lábukat és kezüket.” És idézi is a Koránt, az 5. (Az asztal) szura 33.versét: “Hanem részesedése azoknak az, kik háborúban állnak Allahhal és az Ő Hírnökével, s azon vannak a földön, hogy megrontók legyenek, hát hogy megölettetnek, vagy keresztre feszíttetnek, avagy levágattatik ellentétes oldali kezük és lábuk, avagy kiűzettetnek a földről.”

Az al-Azhar nagyimámja felszólítja a nemzetközi közösséget, hogy harcoljon az Iszlám Állam “barbársága és kegyetlensége” ellen, amely ellentétes Allah és prófétája, Mohamed tanításaival, és a legkevésbé sem képviseli az iszlámot.

Muszlim és arab vezetők világszerte elítélték az Iszlám Állam legutóbbi brutális gyilkosságát, hozzátéve, hogy ez is felhívja a figyelmet a terrorszervezet elleni harc folytatásának fontosságára.

Fotó: Al-Azhar mecset, Kairó. Wikimedia

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez