Fotókiállításon Amerika Nemzeti Parkjai

André Goodfriend nagykövet-helyettes is tiszteletét tette az Europeum bevásárlóközpontban tartott kiállításmegnyitón, amely Kovács P. Attila természetfotós felvételein át ismerteti Amerika nemzeti parkjainak legszebb tájait, legérdekesebb állatait. A tárlat március közepéig látogatható.

A kiállítást Prof. Dr. Matskási István, a Magyar Természettudományi Múzeum címzetes főigazgatója nyitotta meg. Bézi Péter kurátor és Tóth Tamás, a LATIMO Latin-Amerikai Magyar Egyesület főtitkárának köszöntője után Mark André Goodfriend lépett a mikrofonhoz.

Az Egyesült Államok Nagykövetségének nagykövet-helyettese a Globoport.hu-nak külön is nyilatkozott: „Fantasztikus az amerikai nemzeti parkokról készült fényképeket látni, én is ilyen környezetben nőttem fel. Nagyon sok amerikai büszke ezekre a helyekre. Egyúttal kiemeli, hogy mennyire sokat kell tennünk környezeti örökségünk megőrzéséért. Ügyelnünk kell rá, hogy gyermekeink és a következő generációk is így láthassák. Gyermekkoromban sokszor ellátogattunk a Grand Canyonhoz, a családommal többször kempingeztünk arra, s a családommal találkoztunk a többi parkkal is, amikor jártuk az országot. Például a Sequoia Parkban és a Yellow Stone Parkban is voltam. Ezek mind nagyon sokat jelentenek az amerikaiaknak, és szerintem azoknak is, akik turistaként érkeznek az Egyesült Államokba.”

A fotográfus, Kovács P. Attila nem tudott eljönni az eseményre, mivel Burmában újabb képeket készít. A megnyitót Gomez, a 28 éves balettművész szólótánca zárta. A kiállítás március 14-ig, ingyenesen megtekinthető az Europeum -1. szintjén, a Müller üzlet mellett.

Fotó:Kovács István

(Visited 7 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez