Az NBC híradósának helikopterét mégsem lőtték le Irakban

Brian Williams az NBC esti híradójának műsorvezetője elismerte, hogy korábbi állításával ellentétben iraki tudósítása alatt nem érte találat azt a helikoptert, amiben ő utazott.

Williams Irak 2003-as megszállása alatt volt az országban az NBC forgatócsoportjával. Miután visszatért a kiküldetésről számos rendezvényen és televíziós műsorban elmesélte az izgalmas történetet. Legutóbb néhány napja egy nyugalmazott katonai vezető elismerésének alkalmából adta elő a sztorit.

Az eddigi verzió szerint az őt szállító helikopter, három másikkal együtt tűz alá került, és mind a négyet találat érte. Az ő gépükbe két rakéta csapódott, és kézifegyverekkel is tüzeltek rájuk, ezért kényszerleszállást kellett végrehajtaniuk. A forgatócsoportot az egyik amerikai páncélos hadosztály egységei védték meg, majd kimentették őket a helyszínről.

Brian Williams, az NBC News egyik legismertebb arca saját műsorában vallotta be, hogy valójában nem így zajlottak le az események. Igazából egy három helikopterből álló formációt ért támadás, de az övék nem volt közte. A tévés stáb egy negyedik géppel érkezett meg a helyszínre egy órával később, tehát nem voltak közvetlen veszélyben.

Bár a katonák közül többen eddig is cáfolták a hamis sztorit, néhányan megerősítették, hogy Brian Williams valóban a lelőtt gépen volt. A műsorvezető beismerésében tagadta, hogy szándékosan vezette volna félre az embereket. Elmondása szerint teljesen összekavarodtak benne az események, és eddig nem emlékezett rá pontosan mi is történt.

(Fotó: Europress/Getty Images)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez