A Twitternél elismerték, hogy tehetetlenek a visszaélésekkel szemben

A Twitter vezérigazgatója, Dick Costolo saját alkalmazottainak írt a trollkodás és a zaklatások égető problémájáról, üzenete azonban kiszivárgott.

A Twitter felhasználói rendszeresen szembesülnek szexista, rasszista, vagy más módon sértő, akár fenyegető megnyilvánulásokkal. A probléma nem új keletű, de az orvoslásában nem sok előrelépés történt eddig. Bár a vállalatot a jog nem kötelezi rá, hogy hatékonyabban megelőzze a visszaéléseket, az imidzsének mindenképpen árt, ha nem lép az ügyben.

A beosztottainak írt feljegyzésében ezt Costolo is elismeri, és teljes felelősséget vállal a kudarcért. Egyben ígéretet tesz rá, hogy változtatni fog a helyzeten, és felveszik a harcot a zaklatókkal szemben:

„Évek óta képtelenek vagyunk bármit is tenni a visszaélésekkel és a trollkodással szemben. Ezt mindenki nagyon jól tudja, és az egész világ látja nap mint nap. A trollkodás miatt a leghűségesebb felhasználóinkat veszítjük el. Őszintén szégyellem magam a tehetetlenségünkért, és vezérigazgatóként teljes felelősséget vállalok érte. Erre sajnos nincs mentség, és nem is hibáztatok mást. Azt viszont megígérhetem, hogy változtatni fogunk ezen az egészen. Megtaláljuk a módját, hogy kizárjuk ezeket az embereket, és a sértő megjegyzéseik senkihez ne juthassanak el.”

Az ilyen zaklatások egy-egy nagyobb horderejű ügy esetén kerülnek előtérbe. A média a legkirívóbb esetekkel szokott csak foglalkozni, vagy ha egy híresség is érintett. Tavaly Robin Williams lánya szüntette meg felhasználói fiókját, miután apja öngyilkosságával kapcsolatban sértő megjegyzésekkel árasztották el.

A Twitter több technológiai újítást is tervez a következő hónapokra, de hogy a trollkodás problémáját miként akarják kezelni, arról nem tudni. A kiszivárgott belső üzenetre egyelőre még nem reagáltak a cégtől.

(Fotó: Europress/Getty Images)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez