Lefejezés boszorkányság miatt az Iszlám Államban

A hatvanas éveiben járó ősz szakállú férfit maszkos hóhér nyakazta le a tömeg előtt a Kalifátus fővárosától nem messzire Szíriában. A képeket az Iszlám Állam propagandahálózata tette közzé nyilván azért, hogy rémületes hatást keltsen.

Egy iszlám elöljáró olvasta fel az ítéletet. Nem részletezte, hogy mit ért boszorkányság alatt, csak annyit mondott, hogy a Szent Korán a boszorkányságot nyakazással bünteti. Korábban ugyancsak az Iszlám Állam propagandaszolgálata tett közzé egy videót arról, hogy miképp végeznek egy férfivel, aki homoszexuális aktust követett el. A megkötözött férfit fejjel előre ledobták egy hétemeletes ház tetejéről. Minthogy nem halt meg azonnal, a mélyben várakozó tömeg halálra kövezte a félholt áldozatot. Ugyancsak az Iszlám Állam propaganda szolgálata tette közzé azt a 22 perces videót, mely egy jordániai pilóta tűzhalálát mutatta be.

Az Iszlám állam terrorja ellen tiltakozott a kairói Al Azhar mecset vezetője is. A vallási ügyekben igen fontos vezető szerint a Kalifátus szembe megy a Szent Koránnal, és ezért vezetőjét és a főkolomposokat keresztre kellene feszíteni. A középkor tehát visszatérőben van a Közel-Keleten, ahol még mindig nagyon sokan hisznek a boszorkányságban, és ahol most a Kalifátusban lefejeztek egy boszorkányt.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez