Tolvajt gyújtottak fel Dél-Afrikában

A pórul járt férfit először megkövezte, majd elevenen megégette a randalírozó banda.

Az incidens Phokengben történt, ahol egy helyi banda azzal vádolt meg két férfit, hogy bankkártya adatokat lopnak el a helyi ATM gépekből. A banda azonban ahelyett, hogy a rendőrséget értesítették volna, a saját kezükbe vette az ügy rendezését. Állítólag helyi lakosok bérelték fel a bandát, hogy kapják el és büntessék meg a bankkártya tolvajokat, aki már több embert károsították meg a városban és a környékén. A rendőrség azonban ezt nem tudta megerősíteni.

Thulani Ngube helyi rendőrparancsnok elmondta, hogy a banda tagjai kövekkel dobálták meg a két férfit, de az egyiknek sikerült elmenekülnie a helyszínről. Őt a rendőrök találták meg, de a sérülései olyan súlyosak voltak, hogy azonnal kórházba kellett szállítani. A másik férfi azonban nem volt ilyen szerencsés. A banda tagjai ugyanis felgyújtották őt, miután megdobálták és hagyták elevenen megégni. Ezután pedig a gépkocsiját is lángba borították.

Az incidens után a rendőrség 24 ember tartóztatott le, köztük 14 férfit és 10 nőt. Őket hamarosan a bafokengi bíróság elé fogják állítani szándékos emberölés vadjával. A hatóságok jelezték, hogy a bandatagok a gyilkosság előtt több üzletet is kifosztottak a környéken.

A rendőrségnek azt azonban még nem sikerült kiderítenie, hogy a két áldozat valójában bankkártya tolvajok volt-e.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez