Bíróság előtt a söröző papok

Nemcsak a tízparancsolat és a Biblia egyéb intései, de a vallási közösség szigora miatt sem könnyű Isten szolgájának lenni – bizonyítja ezúttal két szentpétervári ortodox pap esete, akiket egy selfie buktatott le.

„A kánonnak semmilyen megsértését nem látom a sörfogyasztásban” – hangoztatta Pavel Suljzsenok, az Alekszandr Nyevszkij kolostor diakónusa, eddig. A Fontanka.ru hírportál szerint ugyanis felettesei rossznéven vették, hogy egyik kollégájával, Szergej Agafosinnal sörözve lazítottak az egyik szentpétervári bárban.

Az eset úgy derült ki, hogy a helyszínen készült selfie-t Suljzsenok feltöltötte a VKontakte közösségi oldalra. Mivel az egyházi bíróság szerint ezzel rombolták az Orosz Ortodox Egyház megítélését, három hónapig nem járhatnak templomba, nem imádkozhatnak a hívekkel és nem áldozhatnak.

A különböző beszámolók szerint ugyanakkor más aggály is felmerült az egyébként fiatalokkal is dolgozó Suljzsenokkal kapcsolatban. A diakónus ugyanis a kelet-ukrajnai harcokról is többször megfogalmazta véleményét, keresztény etikai szempontból megengedhetetlennek nevezve azokat.

Kép: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez