A holokausztra emlékeztető pólót árul az Urban Outfitters

A koncentrációs táborokban használatos ruházatra emlékeztető pólót dobott piacra az Urban Outfitters nevű amerikai cég. Nem is először.

A szürke-fehér csíkos pólón egy rózsaszín háromszög található: pont olyan az egész, mint az a ruházat, melyet a meleg férfiak voltak kötelesek viselni a koncentrációs táborokban. A Megkülönböztetés Elleni Liga (Anti-Defamation League – ADL) hívta fel a figyelmet az érzéketlen mintaválasztásra.

„Függetlenül attól, hogy direkt választották-e a dizájnt, vagy sem, egy fekete-fehér csíkos, rózsaszín háromszöggel ellátott ruhadarab nem helyénvaló. Reményeink szerint elejét vehetjük annak, hogy a póló és annak félreérthető tartalma a jelen divat része legyen” – mondta el Abraham Foxman, az ADL országos igazgatója, aki egyébként maga is holokauszt-túlélő. – „Arra kérjük az Urban Outfitters vezetőségét, hogy minél hamarabb távolítsák el választékukból a ruhadarabot.”

Nem ez az első eset, hogy ilyen gondok akadnak az amerikai céggel. Még 2012-ben rakták ki polcaikra azt a pólót, amelyen az embléma nagyon hasonlított egy sárga Dávid-csillagra. Az ADL akkor is felhívta az Urban Outfitters figyelmét arra, hogy ezzel megsértik a holokauszt  áldozatainak emlékét.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez