Na hogy állunk? – Kampány az egészséges erekcióért

A férfiaknak csak a 37%-a elégedett a szexuális életével a Mennyei Birodalomban. 4% semmilyen szexuális vágyat sem érez. Ez a felmérés arra ösztönözte a Kínai Szexológiai Társaságot, hogy országos kampányt indítson a férfi társadalom felvilágosítására.

Húsz nagyvárosban önkéntes doktorok fogadják a pácienseket, ha jönnek. Ha nem, akkor ők igyekeznek a felvilágosító kampánnyal elérni a férfitársadalmat, amely még mindig küszködik azzal, hogy a kommunista Kínában a szex sok helyen tabutémának számít. Ezt még Mao elnök vezette be, aki 1949 és 1976 között állt a világ legnépesebb államának élén. Bár maga az elnök hírhedt volt kielégíthetetlen szexuális étvágyáról, de elrendelte, hogy a káderek utasítsák el maguktól az ilyen “burzsoá szokásokat”. Ennek megfelelően a szex tabutémává vált Kínában ahol pedig az erotikus irodalomnak évszázados hagyománya van. A cenzorok ma is kivágnak minden csókot a hollywoodi filmekből, hogy a merészebb jelentekről már ne is beszéljünk.
Mao elnök halála után a szex mint orvosi probléma már létjogosultságot nyert. Megkezdődött a szakorvosok képzése és megalakult a Kínai Szexológiai Társaság. Ők kezdtek most országos felvilágosító kampányba, melyet nemcsak a múlt kommunista prüdériája akadályoz, de a modern élet is. Felmérések szerint a fiatal üzletemberek többsége minimális időt és energiát szán a szexre, mert a pénzre koncentrál. Nem akarja, hogy bármi elvonja ettől a figyelmet. Ezért van az, hogy a kínai férfiak 4%-a azt közölte: őt nem érdekli a szex. A Kínai Szexológiai Társaság szerint a valós arány ennél sokkal nagyobb. Ezért tartják fontosnak a kampányt az erekciós problémákkal küzdő férfiak felvilágosítására a Mennyei Birodalomban, ahol az ilyen gondokkal szembekerült urak és elvtársak mindössze 17%-a fordul orvoshoz. Japánban az erekciós gondokkal küszködők 43%-a konzultál orvosával…

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez