Afrika lélegzetelállító tava: a Malawi-tó

A dél-kelet afrikai Malawi talán legszebb látványossága a Malawi-tó, melyet valamivel több, mint 150 évvel ezelőtt fedezett fel Dr. David Livingstone.

Amellett, hogy a tó önmagában gyönyörű látványt és tökéletes strandolási lehetőséget nyújt, a különböző vízi sportokat is gyakorolhatjuk itt. Északtól délig 365 mérföldön húzódik a Malawi-tó, szélessége pedig 52 mérföld, ezeknek köszönhetően kapta a Naptár-tó becenevet.

A néhol akár 700 méteres mélységű tó fontos szerepet játszik a helyi gazdaságban is, a halászatnak köszönhetően. A parton több kisebb tradicionális halászfaluval találkozhatunk, amelyek rengeteg turistát vonzanak a környékre. A Malawi-tó ugyanakkor hosszú, érintetlen partszakaszokkal is rendelkezik, ahol nyugodtan élvezhetjük a kristálytiszta vizet és az elképesztő látványt.

Nkhudzi
Mint már említettük, a vízi sportok kedvelőinek ideális helyszín, ha kajakozni, vitorlázni, búvárkodni vagy vízisízni támad kedvünk, minden körülmény adott mindegyikhez.

Nkhudzi_2

Az egyre bővülő kínálatnak köszönhetően rengeteg különböző szállás közül választhatunk. A Monkey Bay és Mangochi között található szakasz tele van hotelekkel és kiadó szobákkal, melyekből gyönyörű kilátás nyílik a tájra. Monkey Bay egyébként egy mai napig működő kikötőváros, de a hegyfok közelében található a Cape Maclear és a Malawi-tó Nemzeti Park, mely UNESCO világörökségi helyszín.

Azonban nem ez az egyetlen rész, ahol érdemes kivennünk szobát. Senga Bay az elmúlt években lett valódi turistaparadicsom, itt is számtalan jó hotellel találkozhatunk, és ide van a legközelebb Lilongwe, Malawi fővárosa. Érdemes még ellátogatnunk Chintheche környékére, vagy Nkhata Bay-be is, amely elsősorban kikötőváros, de az elmúlt években egyre népszerűbb a turisták között.

Az északi partszakasz Chitimba után már kevesebb szálláshellyel rendelkezik, de itt található Karonga, az utolsó említésre méltó helyszín, mielőtt Tanzániába érnénk. Szemben, átkelve a tavon már mozambiki vizekre evezünk, ahol a gyönyörű Likoma-sziget található. A kiváló szálláslehetőségek és a lenyűgöző kilátás mellett a helyi Szent Péter Katedrálist is megnézhetjük. A közeli mozambiki partszakasz pedig a Manda Wilderness, egy 120 ezer hektáros érintetlen terület, fehér homokos tengerparttal.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez