Szabadon engedte holland túszát a kolumbiai gerillaszervezet

Kolumbia második legnagyobb gerillaszervezete, a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg, azaz, az ELN szabadon engedte az a holland állampolgárt, akit még 2014 januárjában rabolt el.

A férfit a gerillák a Nemzetközi Vöröskereszt és a kolumbiai katolikus egyház közvetítőinek adták át Norte de Santander tartományban, ahol az ELN továbbra is jelentős operatív képességekkel bír.

A kolumbiai hatóságok nem hozták nyilvánosságra a túsz nevét, mint ahogy arról sem tudni közelebbit, hogy milyen körülmények között rabolták el az európai férfit.

A túsz elengedésére egyébként az ország kormánya és Kolumbia legnagyobb gerillaszervezete, a FARC közötti tárgyalásokkal párhuzamosan került sor, amely megbeszélések során a felek immár két éve dolgoznak a több mint fél évszázados fegyveres konfliktus lezárásán.

Az idei év elején egyébként az ELN vezetősége abbéli szándékának adott hangot, hogy megfelelő körülmények között a gerillaszervezet hajlandó lenne fontolóra venni fegyveresei totális leszerelését, azonban konkrét lépésekre nem került sor az 1964-ban alakított ellenállási mozgalom mintegy 3000 aktív tagjának leszerelésének irányába.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez