Fél milliárd dolláros lottónyeremény talált gazdára

Mesés összeg halmozódott fel a Powerball nevű amerikai szerencsejáték jackpotján. A héten már 564 millió dollárnál tartott a főnyeremény, amin végül három szerencsés szelvény gazdája osztozhat majd.

A főnyeremény 2014. november 29-e óta halmozódik. Akkor egy nő, aki a hálaadás napi sorsolás előtt életében először vett Powerball szelvényt, 90 millió dollárt vihetett haza. A telitalálat után a halmozódás mindig 40 millió dollárról indul. A nyertes számokat szerdán és szombaton húzzák. Egy szelvény ára 2 dollárba kerül, és 1 a 175 millióhoz az esély a telitalálatra.

A játékot 44 államban, a fővárosban, valamint Puerto Ricón, és a Virgin-szigeteken lehet játszani. A mostani három nyertes közül egy Texasban, egy Észak-Karolinában, egy pedig Puerto Ricón adta fel a szerencsés szelvényt. Korábban még soha nem volt nyertes az Egyesült Államok kontinentális területein kívülről. Ráadásul Puerto Ricón kevesebb, mint egy éve indult el a Powerball szerencsejáték.

Ha a főnyereményt egy összegben akarják kivenni a nyertesek, akkor „csak” 381 millió dollár üti a markukat. Az 564 millió ugyanis már tartalmazza a kamatokat is. Ehhez akkor juthatnak hozzá, ha a pénz utalását 29 évre lebontva kérik. Ez a megoldás adózás szempontjából is kedvezőbb.

A több mint fél milliárd dollár a 3. legnagyobb összeg volt, amit valaha a Powerballon elvittek. Ha pedig más lottójátékokat is számításba veszünk, akkor is csak négy nyeremény volt valaha az Egyesült Államokban, ami meghaladta az 564 milliót.

(Fotó: Europress/Getty Images)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez