Elnök akar lenni Charlie Sheen – ez komoly

Legalábbis barátai szerint. A 49 éves színész ugyanis azzal támasztotta alá az elnökválasztáson való indulásának indokoltságát, hogy megkérdezett 10 embert, és ők mind azt mondták neki, hogy induljon.

Az Egyesült Államoknak volt már színész elnöke. Ronald Reagant a létező szocializmus médiája nem is kímélte – igyekezett bamba, buta cowboy-színésznek beállítani. Valójában messze nem volt az. Sőt, az ő nevével fémjelzett korszak a háború utáni Amerika egyik legsikeresebb időszaka volt. Arról, hogy Arnold Schwarzenegger milyen kormányzó Kaliforniában már megoszlanak a vélemények, de kétségtelen sokat tett a pénzügyi gondokkal küzdő állam rendbetételéért. Belőle ugye elnök nem lehet, hiszen nem Amerikában született. (Pedig állítólag lettek volna ilyen ambíciói.) Vagy, hogy mást ne mondjunk – Colleen Bell, az új budapesti amerikai nagykövet is a szórakoztatóiparból került a diplomáciai szolgálatba. Szóval – elméletben – Sheen előtt is nyitva áll a sín.

Bár a filmipar jelentős része inkább demokrata érzelmű, az sem meglepő, hogy a színművész magát republikánusnak vallja. Vannak ezzel így más kollégái is – Clint Eastwood például rendszeres főszereplője a republikánus összejöveteleknek. Így aztán Sheen – látszólag – egészen komoly tervezésbe kezdett. A The Flipside nevű tv-showban jelentette be ambiciózus tervét és el is mondta elnöki programjának három alapvető pontját. Először is tapasztalt veteránokat bízna meg azzal, hogy vigyázzanak az amerikai iskolák környékére, illetve egy gazdaságilag megkérdőjelezhetetlen változtatással vonulna be a történelembe, mely során 10%-os egységes adókulcsot vezetne be az Egyesült Államokban. A legforradalmibb elképzelése azonban az, hogy „mindenki nyugodjon meg.” Annyira betonbiztos ötletnek tartja, hogy mint betartandó szabály iktatná be a törvénybe. Ezután röviden szót ejt arról is, hogy „az alkotmányt is rendbe kéne hozni.” Nem is lenne egyedül a republikánusként induló Sheen, ugyanis terve szerint édesapjával látnának neki az ország megreformálásának, akinek az alelnöki pozíciót szánja. Az pedig, hogy Martin Sheen is az álomcsapat része lesz jelentősen megkönnyíti majd a kampányolást, hiszen ki tudna nemet mondani arra, hogy: „Sheen és Sheen 2016-ban”?

Ebben a videóban megtekinthetik az elnöki pozícióra magát  kétségtelenül alkalmasnak tartó Sheen első beszélgetését politikai karrierjéről. Hogy mások komolyan vehetik-e ezt? Nos Sheen magánéletéhez képest a Lewinsky ügy, amelybe Bill Clinton majdnem belebukott leányregény. És bár az ifjabb George Bushról is köztudott volt, hogy “korábban alkoholproblémákkal küzdött”, de Sheen esetében ez a “korábban” sem volt olyan régen, és az alkoholt sok egyéb tudatmódosító is kísérte. Folyamatos botrányai miatt kellett otthagynia a “Két pasi meg egy kicsi-t” is, ahol a folyamatosan részeg és csajozó Charlie Harper képében gyakorlatilag magát alakította. Sheen tehát sok mindennek megfelel, de az erkölcsi iránytűként is szolgáló elnökről kialakított amerikai ideálképnek nem. Persze lehet, hogy éppen ez teszi őt esélyessé…

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez