Gyorsan terjed a “bombafigyelmeztető” applikáció Egyiptomban

Az elmúlt hónapokban szinte mindennapossá vált Egyiptomban, hogy robbanószereket találtak a fontosabb épületek, utak és hidak mellett. A szerkezetek többsége többsége nem volt veszélyes, inkább a pánikkeltést és a forgalom akadályozását szolgálták. Az incidensek miatt egyiptomi programozók kifejlesztettek egy applikációt, amely figyelmezteti a felhasználót, hogy hol találtak bombát és merre érdemes kerülni.

Hol van a Bomba?” nevű applikációt adtak ki Egyiptomban. A 2010 óta működő Bey2ollak „forgalomfigyelő és értesítő” program egyik „kiegészítőjeként” lehet letölteni. „Mivel a robbanások és a pokolgépek már a mindennapi életünk részéve váltak, ezért kifejlesztettük ez a hasznos appot” – nyilatkozta a Gulf Newsnak Dzsamál Sádek, az egyik fejlesztő.

A szolgáltatás figyelmezteti az autósokat és a felhasználókat, hogy hol találtak robbanószerkezetet, hol folyik éppen annak hatástalanítása vagy hol történt robbanás. Mobilon, okostelefonon vagy tableten érkezik a figyelmeztető üzenet merre van torlódás és mely utcákat érdemes elkerülni. Az applikáció jelenleg Kairóban és Alexandriában működik, de a szervezők célja, hogy idővel kiterjesztik az egész országra. A Bey2ollaknak jelenleg több millió felhasználója van Egyiptomban, pedig a fejlesztők azt hitték, hogy alig 1000 ember fogja használni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez