Négy évtizede képernyőn a Saturday Night Live

Vasárnap rendhagyó műsorral ünnepelt az Egyesült Államok leghíresebb szkeccs-show-ja. A Saturday Night Live 40. születésnapjára páratlan szereplőgárda gyűlt össze.

A stáb szombaton még egy hagyományos műsort csinált végig, az ünnepi különkiadásra pedig vasárnap került sor. Az extra hosszú, három és fél órás epizódot a díjátadókhoz hasonló vörös szőnyeges felvonulás előzte meg. A felhajtás indokolt volt, hiszen rengeteg sztár tette tiszteletét az élő műsorban: a szereplőlistán 80 színész, illetve komikus szerepelt, és rajtuk kívül a közönség soraiban is számos híresség volt jelen.

A Saturday Night Live első adására még 1975-ben került sor, és azóta is minden héten az NBC csatorna legendás New York-i 8H jelű stúdiójábból sugározzák a műsort élőben. A show hamar beépült a köztudatba, és meghatározó sarokköve lett az amerikai televíziózásnak, illetve tágabb értelemben a popkultúrának. A stáb folyamatosan cserélődött az évek során, a mai napig már majdnem 150-en szerepeltek az élő műsorban állandó fellépőként. A korábbi szereplők többsége azóta sikeres filmes vagy tévés karriert futott be. Itt kezdte pályafutását többek között Eddie Murphy, Will Ferrell, Bill Murray, Dan Aykroyd, Amy Poehler, Tina Fey, Chevy Chase, vagy Adam Sandler is.

A vasárnapi műsorban az egykori és a jelenlegi szereplők a régi idők legviccesebb jeleneteivel és új poénokkal jelentkeztek. Az egyetlen komolyabb hangvételű szegmensben azokra a nevettetőkre emlékeztek vissza, akik ma már nem lehetnek közöttünk.

A Saturday Night Live New York egyik szimbólumává is vált az évek során. A 2001. szeptember 11-i terrortámadás után Lorne Michaels producer személyesen beszélt Rudy Giuliani polgármesterrel, hogy elmaradjon-e a soron következő műsor. A város első embere arra kérte, hogy mivel „a show New York identitásának alapvető eleme ezért most fontosabb, mint valaha, hogy képernyőn legyen.”

(Fotó: Wikipedia)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez