Kivonul Ukrajnából a Wizz Air?

Annak ellenére, hogy az ukrán kormány az üzletmenetek egyszerűsítését ígérte, egyelőre nem igyekszik a nyílt piacok és az Európai Unió szabályait átvenni – véli a fapados légitársaság.

A Wizz Air szerint szigorodnak a légiközlekedési piac szabályai, és erősödik az érdekcsoportok lobbija Ukrajnában – számolt be a Zerkalo Negyeli mai cikke.

A jelenleg 16 járatot üzemeltető Wizz Air Ukrajna azután háborodott fel, hogy a múlt héten bejelentették a légi közlekedéssel kapcsolatos változásokat. Eszerint csak olyan légitársaságok indíthatnának és törölhetnének nemzetközi járatokat, amelyek több mint 50 százalékban az ukrán állam, vagy ukrán állampolgárok tulajdonában vannak. A dokumentum azután lép életbe, hogy a hivatalos sajtóban publikálták.

„A vezetők átlátható és pontos szabályokról beszélnek a járatindításokkal kapcsolatban, amivel azonban a dokumentum teljesen ellentétes” – idézi a módosuló jogszabályok miatt panaszkodó Bus Ákost, a Wizz Air Ukrajna vezérigazgatóját az ukrán honlap.

A népszerű légitársaság kivonulhat az ukrán piacról, ha bevezetik a járatok indításával kapcsolatos új szabályokat az országban. A vezérigazgató nem egyszer figyelmeztette már az ukrán felet, hogy ne tegyen meggondolatlan lépéseket.

Ugyanakkor Bohdan Dolince légiközlekedési szakértő a honlap kérdésére azt hangsúlyozta: a járatok indításával kapcsolatos új szabályozás a piac növekedését szolgálja.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez