18-an meghaltak a karneválon

Tizennyolcan veszették életüket egy karneváli karusszelen haiti fővárosában, Port Au Prince-ban, amikor a kocsijuk erős áramütést kapott.

Szemtanúk szerint a kocsin utazó egyik karneválozó egy hosszú rúddal megemelte az utca felett átvezetett magasfeszültségű kábelt, hogy feldíszített autójuk átférjen alatta. Ekkor, mint egy hatalmas szikra érte az áramütés az autót, a 18 utas többsége azonnal életét vesztette. A látvány pánikot váltott ki a karneválozók körében.

“Láttam, amint a kábelt megemelték. Az leszakadt és már csak a villanást lehetett látni. Többet nem tudok, mert futva mentettem az életemet, nem tudtam, hogy mi is történt pontosan”- mondta egy fiatal lány a nézők közül.

A tragédiának 60 sebesültje is van. Nem tudni, hányan tartózkodtak a feldíszített autón, sokan a robbanás hangjára leugrottak onnan.

Latin-Amerika és a Karibi térség ezekben a napokban karneválozik. Ha karnevál, akkor manapság azt balesetek és tragédiák sora kíséri. Michel Joseph Martelly elnök a twitteren fejezte ki együttérzését az elhunytak családtagjainak. A karneváli hangulatnak ezzel vége is volt a haiti fővárosban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez