Kizárták a szépségversenyből, mert csúnya

A folyamatosan szapult kortárs szépségideál sokakat bántott már. Érdekes példája következik ennek, ezúttal Oroszországból, ahol híresen sokat adnak a nők a külsőségekre.

Az egyik legnépszerűbb orosz e-mail szolgáltató hirdette meg a Miss Games@Mail.ru 2014 szépségversenyt. A Mail.ru egyik tulajdonosa, az Allods Team pedig játékokkal kecsegtette az élen végzőket. Mindez nagy elhatározásra indította Maja Selkovaját.

A szabadidejében időnként online játékokat játszó szocsi lány indult a versenyen, hátha megnyeri az Allods Team ajándékát. A kiírtak szerint feltöltötte fényképét a netre, amelyen szörnyen rondaként aposztrofálta magát.

A szokatlan reklám megosztotta a szavazókat. „Dagadt vagy, húzzál az edzőterembe” – javasolták a durva egyetértők. Másokat viszont inspirált, ők bátornak és tiszteletreméltónak nevezték. Akárhogy is, várakozásaival ellentétben, rengeteg szavazatot kapott, eljutva így egészen a döntőig.

Az eredményhirdetésre várva azonban még nagyobb meglepetés érte a lányt: a szervezők kizárták a versenyből. A magyarázat nem volt világos, csupán annyit írtak: joguk van bárkit diszkvalifikálni, ha a csalás bármilyen gyanúja merülne fel. Ők ugyanis azt hitték, valaki így akarta manipulálni a szavazatokat.

Miután a fődíjat, egy egyiptomi nyaralást már odaítélték a győztesnek, újabb levelet küldtek Majának a szervezők. Bocsánatot kértek tőle. Bár a történet sokakat inspirált, a lány a Vocativ.com-nak azt mondta: „Őszintén szólva, fogalmam nincs, honnan veszik ezt. Tök átlagos vagyok”.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez