Hackerek árulják a Kremlt

Nem csak bankkártya-adatokat vagy államtitkokat tudnak feltörni a hackerek, de jópofa rosszalkodással politikai véleményüket is kifejezik. Tették ezt legutóbb az ukrán válsággal kapcsolatban, Oroszországban.

1787-ben téglából épült ingatlan eladó! – Nem pontosan így hirdették meg a Kreml árverését, hanem az állami értékesítések hivatalos honlapjára regisztrálták egy bizonyos Valerij Vasziljevics Jeremejev, a szverdlovszki Nyizsnyije  Szergi polgármesterének nevében. Eszerint az orosz elnök korábbi munka-rezidenciájaként (Vlagyimir Putyinnak 30 napon belül kell kiköltöznie) áruba bocsátott, felújítás után kiváló állapotú háromszintes épületnek két földalatti emelete is van, biztonsági rendszerrel ellátott, és kényelmes, őrzött parkoló is tartozik hozzá.

A kiírás azzal indokolta az értékesítést, hogy nincs elegendő eszköz Novorosszija (a két kelet-ukrajnai szakadár állam által létrehozott entitás) megsegítésére. A cél ellenére igen alacsony volt a Kreml kikiáltási ára, mindössze 30 rubel, ami a mai árfolyam szerint 129 forint. A licitlépcső pedig 2 rubel. Az érdeklődők körét azokra korlátozták, akik vagyonának legalább 50 százaléka a kormányzó Egységes Oroszország tagjainak, vagy azok közeli hozzátartozóinak tulajdonát képezi.

A honlap ügyfélszolgálata nem tudta megmagyarázni a hirdetést, amit még megjelenése napján eltávolítottak, illetve kiírták, hogy az információ illetéktelen személytől származik. Azt is elárultak, hogy az üggyel kapcsolatos bejelentéseket a Föderációs Monopóliumellenes Szolgálat kezeli. Az rbc.ru hírportálnak Nyizsnyije Szergi polgármesteri hivatalánál nem vették fel a telefont.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez