Szerelem a szovjet Titanicon

Nem az élete, és nem is egy hajszálon, hanem egy szerelem esélye múlt egy elíráson. Majdnem harminc év után találkozott újra az ausztrál Tania Walter és az orosz Szergej Ribin, de akkora már elment a hajó.

Mihail Lermontovnak hívták a második, vagy inkább szovjet Titanicot. Hatalmas méretei, impozáns belseje, étterme, kaszinója, mozija, medencéje leginkább a külföldieket nyűgözte le, az oroszok inkább csak dolgoztak rajta. Szergej Ribin énekesként még 1986 februárjában.

Az akkor 29 éves leningrádi férfi teljesen megbabonázta a 18 éves Tania Waltert. Bár a szigorú szabályzat szerint a személyzet és az utasok nem barátkozhattak, ők azért sokat beszélgettek az óceáni körút alatt. Amikor Ausztrália partjainál kikötött a hajó, megegyeztek, hogy Szergej Sydneybe látogat márciusban, és a boldog viszontlátás reményében intettek búcsút egymásnak.

A találkozásra azonban nem egy hónapot, hanem 29 évet kellett várni. A Mihail Lermontov ugyanis sziklának ütközve 1986. február 16-án Új-Zélandnál elsüllyedt. Miután a fiatal lány meghallotta a hírt, és hogy egyetlen halálos áldozatot követelt a katasztrófa, azonnal keresni kezdte Szergejt. Előbb az Ausztráliába érkező orosz ismerősökön keresztül, majd az internet segítségével, de hiába.

Végül levelet írt a Várj reám című orosz műsorba, és sikerült a férfi nyomára bukkannia. Az is kiderült, miért tartott ez ilyen sokáig. Nem jól jegyezte meg szerelmese nevét Tania, mert nem Szergej Ribint, hanem Rebint kereste évtizedeken át a nagy Oroszországban. A találkozásra egy kétszeresen elvált nő és egy nős férfi érkezett, akik felidézték a szép emlékeket.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez