Az ISIS vécépucolója voltam

Areeb Majeed most tért vissza, fél év után Irakból Indiába. Harcolni akart az Iszlám Állam oldalán, de nem tehette: cselédmunkákat bíztak csak rá, így a mosdók tisztítását vagy a vízkészletek feltöltését.

A parancsnokok nem csak őt nem engedték a kiképzés után a harctérre: más indiaiak sem foghattak fegyvert, mert gyengének találták őket. Akárcsak azokat a 140 kiló feletti ausztrál testvéreket, akikről már korábban írtunk.

A 23 éves férfi pénteken tért haza Mumbaiba. Elege lett. Kihallgatásakor azt mondta a reptéren a nemzeti nyomozóügynökség embereinek, hogy három barátjával együtt tiltották el a harctértől, és végeztettek velük alantas munkákat.

A Times of India beszámolója szerint Majeed arról is beszélt, hogy annak, amit Irakban látott, semmi köze nem volt a dzsihádhoz, a szent háborúhoz vagy a Korán bármely tanításához: a fegyveresek például tucatszámra erőszakolták meg a nőket.

Amikor egy eltévedt golyó megsebesítette, három napig a kutya sem törődött vele. Csak hoszas könyörgés után vitték végül kórházba, addig önmagát próbálta kezelni, de sem gyógyszer, sem rendes étel nincs a táborokban – mondja.

Kihallgatásakor a hét végén Irakból hazatért indiai felfedte azokat, akik még otthon beszervezték, radikalizálták őt és a barátait, és segítettek nekik a Közel-Keletre jutni. Az indiai hatóságok most a toborzókat próbálják nyakon csípni.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez