Feldarabolták az elrabolt albínó kisbabát

A rendőrség két férfit tartóztatott le, akiket az egy éves Yohana Bahati elrablásával, megcsonkításával és megölésével gyanúsítanak.

Az egy éves albínó kisbabát még vasárnap rabolták el machetével felfegyverzett támadók egy tanzániai faluból. A rendőrség azóta nagy erőkkel kereste őt és az emberrablókat, de hiába. A kisbaba életét már nem sikerült megmenteni és minden jel arra utal, hogy rituális gyilkosság áldozata lett. A hatóságok jelezték, hogy a baba holttestét nem messze az otthonától, az erdőben fedezték fel.  A két kezét és lábát az elrablói levágták, majd vélhetően varázslóknak adták el, amiből „csodaitalokat” kotyvasztottak.

A tanzániai rendőrség jelezte, hogy nagy erőkkel keresnek még egy albínót, akit még decemberben raboltak el hasonló körülmények között. A hatóságok nyomravezetői díjat is kitűztek a fejére, de hiába. Félő, hogy a 15 éves Pendo Emnnanuelle Nundi szintén rituális gyilkosság áldozata lett.

A hivatalos adatok szerint az eltel években legalább 74 albínót mészároltak le Tanzániában. A Vöröskereszt információi szerint a boszorkányorvosok akár 75 ezer dollár is hajlandóak kifizetni az albínó kisgyerek elrablásáért és megölésért.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez