Amerikai pornóssal támad Putyin?

Mint Pilátus a krédóba, úgy csöppent Sasha Grey pornósztár a szokásos felnőtt filmek helyett az ukrán válság propaganda háborújának kellős közepébe. Nem örül az új szerepnek.

„Imádom az orosz rajongóimat, de ez a propaganda túl messzire ment. Nővérként meggyilkoltak az orosz-ukrán konfliktusban” – fakadt ki az amerikai pornósztár egy Twitter üzenetében.

Történt ugyanis, hogy a hét elején szomorú hírt közölt (lásd lent) a Donbasszt támogató egyik közösség a Vkontakte oldalán: Elhunyt Szasa Szerova nővér, akit miután az ukrán erők elfogtak és lefilmeztek, baltával feldaraboltak. A kiírást Sasha Grey egyik fényképével illusztrálták, ráadásul a szerova oroszul szürkét jelent, valószínűleg így utalva a nő vezetéknevére. A feltehetően ízléstelen vicc még a megjelenése napján több mint 3.500 lájkot kapott.

Sasha Grey szerepeltetése azonban nem most kezdődött az ukrán-orosz háborúban, emlékeztet a The Moscow Times. A pornós igazi nevén (Marina Ann Hantzis) még 2013 decemberében üzent a Twitteren a kijevi tüntetőknek: „Tartsatok ki!” Ezen persze teljesen felháborodtak az orosz nyelvű internetezők, mondván kizárólagosan támogatja a nyugatbarát ukránokat.

Döbbenten áll a szokatlan népszerűség előtt a pornósztár, aminek megint csak a Twitteren adott hangot: „Csakhogy értsem, először ellenség voltam, most meg barát vagyok az ukránok állítólagos bűne miatt?”

Képek: Wikimedia.Commons, VKontakte

(Visited 6 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez