Kanadai vállalkozó szabadult egy kubai börtönből

Kuba elengedte Cy Tokmakjian kanadai vállalkozót, aki 15 éves börtönbüntetését töltötte korrupció és megvesztegetés miatta a szigetországban. Cége a Hyundai dél-koreai autómárkát képviselte Kubában.

A vállalkozó ügyvédje elmondta, hogy védence már el is utazott Kubából. Cy Tokmakjian kezén 2011-ben kattant a bilincs az általános kubai korrupcióellenes rendőrségi művelet részeként, és tavaly szeptemberben ítélték el 15 évre.

Ugyanabban a rendőrségi rajtaütésben még két alkalmazottat vettek őrizetbe, Claudio Veterét és Marco Puchét. Őket hivatalos okiratok és banki dokumentumok meghamisításáért, valutával való űzérkedéséért, valamint a hatóságok rendszeres megtévesztéséért mondták ki bűnösnek, 8 és 12 év börtönbüntetést kaptak. Róluk egyelőre nincs hír.

A cég volt a felelőse annak a projektnek, amelynek keretében    Hyundai motorokkal cserélték ki a régi szovjet időkből származó autók és autóbuszok már nem működő motorblokkjait.

Cy Tokmakjian szabadon engedése része annak a folyamatnk, amely a kubai-amerikai enyhülés része és amelynek keretében elengedik a külnböző gazdasági bűnökkel vádolt üzletembereket és nyugati állampolgárokat Kubában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez