A legbefolyásosabb arabok listáján a 38.­- nálunk az első

A Gulf Business című tekintélyes gazdasági lap idén is összeállította a világ legbefolyásosabb arab személyiségeinek listáját. Alapvetően négy szempont alapján: vagyon, vezetői tulajdonságok, perspektívák, személyes kisugárzás és ismertség.

Az arab világban forgó vagyonok és az Öböl térségében fekvő országok szédületes gazdasági fejlődését látva nem felelőtlenség kijelenteni, hogy igencsak rangos, tekintélyes és nem hasra ütéssel készült listáról van szó, amelyre nem könnyű fölkerülni. (Az erről szóló korábbi cikkünket ITT olvashatják.)

A 38. helyen Khalaf al Habtoor, Dubai egyik legnagyobb nemzetközi ingatlanbefektetési csoportja, a Habtoor Group vezetője áll. És hogy Magyarországon, pontosabban a Magyar Afrika Társaság számára miért lehet ő az első?

A kapcsolatépítés 2014-ben lépett intenzív szakaszába, amikor Dubai, felismerve az Afrika fejlődésében rejlő lehetőségeket és megrendezte a második Világgazdasági Fórumot, amelynek fókuszába a fekete kontinenst állította. Balogh Sándor, a Magyar Afrika társaság vezetője maga is részt vett a tanácskozáson és tárgyalásokat folytatott az arab üzletemberrel, aki támogatásáról biztosította azt az elképzelést, hogy a szervezet Dubaiban is nyisson Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központot (HTCC-Hungarian Trade and Culture Center) a kétoldalú gazdasági, kereskedelmi, kulturális együttműködés fellendítésére. Ez egy olyan lehetőség a Magyar és a Dubai üzletemberek előtt, amelyben közelebb kerülhetnek egymáshoz és felgyorsíthatja a két ország közötti kereskedelmi folyamatokat- mondta a tárgyalásokat követően a Habtoor Group elnöke. Aki szerintMagyarországot sokkal jobban kellene promotálni Dubaiban, azért, hogy a befektetők felismerjék az ottani üzleti lehetőségeket is. A felek egyetértettek abban is, hogy Afrika már nem csak turisztikai célpont a világban, hanem jelentős befektetési és beruházási helyszín is lehet az üzletemberek számára.

szaúdi üzletember

HTCC-k jelenleg Afrika négy országában, illetve Sanghajban működnek. A tárgyaláson az is szóba került, hogy Dubai olyan kapu lehet Afrika felé, amelyen keresztül a magyar külkereskedelem is bekapcsolódhat az üzletekbe. A közös szándék ezúttal gyors cselekvéshez vezetett.  A GloboPORT értesülései szerint az új HTCC megnyitása a tervek szerint március 15-én lesz Dubaiban.

Aki pedig kíváncsi arra, hogy miként gondolkodik a világról, Afrikáról, Magyarországról Dubai második leggazdagabb üzletembere, az tekintse meg a Hír3D tavaly, Budapesten készített interjúját.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez