Magányos női turisták, kerüljétek el Indiát!

Ezt tanácsolja a Daily Mail összeállítása,melyből kiderül: sok turistaparadicsom is rejtegethet veszélyeket a nők számára. India áll a lista elején, de olyan országok is szerepelnek, mint Egyiptom, Törökország, Marokkó, vagy Thaiföld. A tömegközlekedésben a legveszélyesebb Latin-Amerika.

Külföldi nő semmiképp se utazzon egyedül közösségi járműveken a következő nagyvárosokban: Bogotá, Mexikóváros, Lima. Ez a három leginkább veszélyes nagyváros, de a lista természetesen folytatódik: Új-Delhi és Jakarta következik.

India fővárosát a nemi erőszak városának titulálják azóta, hogy hat férfi csoportosan megerőszakolt egy 23 éves helyi lányt, majd kidobták őt az autóbuszból. A lány a kórházban belehalt a sérüléseibe. Legutóbb egy japán turistanőt kábítottak el, majd csoportosan megerőszakolták India északi részén. A törvényeket ugyan megszigorították, de a szexuális bűncselekmények száma folyamatosan növekszik. Persze lehet, hogy korábban is ilyen sok csoportos nemi erőszak történt, de akkor még be sem jelentették. Jelenleg az a helyzet, hogy minden 20. percben történik egy szexuális bűntény a hatalmas területű, igen népes országban. A tettesek és az áldozatok általában hazaiak, de mind több támadás éri a külföldi nőket, akiket ki is fosztanak, és nemritkán meg is ölnek Indiában.

A női turisták számára a második legveszélyesebb célpont Brazília. A legutolsó statisztikák szerint a nemi erőszak 157%-kal nőtt 2009 és 2012 között. Újabb adatok nincsenek. A futball világbajnokság idején a brazil rendőrség igyekezett rendet teremteni, de azóta jelentős visszaesés tapasztalható. A harmadik legveszélyesebb turistaparadicsom Törökország, amely rendkívüli mértékben felértékelődött, amióta Észak-Afrikában az arab tavasz következtében nőtt a bizonytalanság. Csakhogy épp a napokban vertek agyon egy török lányt, mert nem hagyta magát megerőszakolni. Az iszlamista fanatizmus előretörése a nők jogainak semmibevételével társul sok fiatalnál Törökországban is. Ugyanez a helyzet Egyiptomban és Marokkóban is, melyek mindketten szerepelnek a tíz legveszélyesebb ország listáján.

Meglepően előkelő helyre került Thaiföld: a Daily Mail szerint ez a negyedik legveszélyesebb ország a női turisták számára. Ma sem tudja senki, hogy ki erőszakolta meg azt a fiatal brit nőt egy “álomszigeten”, aki barátjával együtt fiatalok körében szórakozott, majd mindkettejük holttestét a tengerparton találták meg. Hosszas kutatás után a rendőrség talált egy burmai fiatal testvérpárt a gyilkos szerepére, de egyáltalán nem biztos, hogy ők az elkövetők.

Latin-Amerikából nem ajánlják a magányos turistanőknek Mexikót és Kolumbiát sem. Mindkettő lehet veszélyes: az áldozatokat elkábítják, és szerencsés esetben csak a pénzüket veszik el, az életüket meghagyják. Afrikában még Dél-Afrika és Kenya számít igazán veszélyes országnak. Mindkét állam turistaparadicsom. Jelentős bevételre számít a külföldi turistákból, de a közbiztonság korántsem fényes. Egyetlen nőnek sem biztonságos egyedül kóborolnia arra felé- tanácsolja a Daily Mail, mely a közelgő turistaszezon előtt felmérte azt, hogy hol leselkedik igazán nagy veszély a női turistákra manapság.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez