Nemzetközi hacker királyok buktak le Pakisztánban

50 millió dollárt vágott zsebre a két szakállas pakisztáni hacker, akik nemzetközi hálózatot működtettek: az USA, Pakisztán, a Fülöp-szigetek, Szaúd-Arábia, Svájc, Spanyolország, Olaszország, Szingapúr és Malajzia volt a működési területük.

Hajnalban dörömböltek a rendőrök Karachiban, ahol őrizetbe vették Farhan Arshadot és Noor Aziz Uddint, akiknek fejére 50-50 ezer dollárt tűzött ki az FBI. Korábban már Malajziában letartóztatták őket, de azután kiadták a hacker-királyokat Pakisztánnak. Szülőhazájukban azután “eltűntek”. Legalábbis ezt közölte az FBI-al a helyi rendőrség. Az FBI erre feltette a hacker párost a Most Wanted listára (legfontosabb körözött személyek listája).

Ők voltak a PBX hackerek, akik sok sok millió dolláros kárt okoztak a nagy telefontársaságoknak, magánszemélyekről és kormányzati intézményekről már nem is beszélve. Mi volt a módszerük? Emelt díjas vonzó ajánlatokat tettek az imént említett országokban. Mit árultak? Például  pornográfiát Szaúd-Arábiában és az USA-ban. Ily módon számlákat kreáltak és szépen zsebre tették a pénzt. Egy német férfi korábban bűnösnek vallotta magát ebben az ügyben: beismerte, hogy ő segítette hozzá a két pakisztáni hackerkirályt a bomba üzlethez. Amerika most újra kéri a két szakállas hacker kiadatását. Az FBI abban bízik, hogy most nem tűnnek el újra, mint korábban tették Pakisztánban.

Az ügy kapcsán megkérdezték az FBI központban, hogy kik vannak még a nemzetközi körözési listán a hackerek közül? Több nevet említettek a központban, ahol a legérdekesebb öt kínai név volt. Ők a kínai hadsereg híres hacker különítményének tisztjei. Nevük továbbra is ott díszeleg az FBI Most Wanted listáján.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez