A kanadai importőr Kigaliban exportálni tanít

Érdemesnek látják a ruandai kkv-kat felkészíteni a kanadai piac meghódítására az észak-amerikai országban, az afrikai kis cégek lakberendezési cikkeket, fűszert, virágot, zöldségek kínálnak a távoli vevőknek.

Kanada Kigaliban szervezett képzéssel támogatja az amúgy is bővülő, az észak-amerikai térségbe irányuló ruandai exportot. Az afrikai ország kis és közepes vállalkozásait azzal igyekeznek jobb helyzetbe hozni, hogy felkészítik őket Kanada piacának sajátosságaira. A Ruandai Fejlesztési Igazgatóság évi 17 százalékos ruandai kivitel-növekedéssel számol, az észak-amerikai „szelet” a teljes export 3 százaléka.

A kanadai vevőket leginkább a ruandai kávé és tea érdekli. Úgy becsülik az afrikai ország külkereskedelmének irányítói, hogy a jelenlegi 2 millió dollár értékű eladást jócskán meg lehet haladni Kanadában. A kkv-k számára indított felkészítésben azt is megvizsgálják, milyen új szakterületek kapcsolódhatnak be az amerikai értékesítés bővítésébe. Kanada – Afrikából nézve – hatalmas piacot kínál a lakberendezési cikkeknek, jók az esélyek a fűszer-, a virág- és a zöldségeladásra is.  (Fotó:AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez