Amerika elfoglalta Dániát

Legalábbis Dániának a Minecraft nevű játékban megépített változatát. A kormány támogatásával létrehozott méretarányos térképet nem sokáig élvezhette a nagyközönség. Nem sokkal azután, hogy mindenki által hozzáférhetővé tették, több híres helyszínt robbantottak fel feltehetőleg amerikai játékosok, akik dolguk végeztével országuk zászlaját hagyták maguk mögött.

Az először 2009-ben kiadott játék talán arról a leghíresebb, hogy a felhasználók elképesztően sok időt képesek beleölni. Mi sem mutatja ezt jobban, mint a tény, hogy Dánia pontos másolatát 4000 milliárd darabból építették fel.
A különleges térképről a biztonság kedvéért kitiltották a dinamitot, de – ahogy az ilyenkor szokott lenni – a játékosok könnyen megkerülték ezt az óvintézkedést.
Ennek végül az lett az eredménye, hogy az ország rengeteg helyszínét tönkretették, sőt egy valóságos inváziót indítottak amerikai játékosok. A rombolás és háborúskodás után végül mindenhol tankok, összeomlott épületek, amerikai zászlók és piros-kék-fehér kiírások maradtak.
Szerencsére a készítők nem vették szívükre a pusztítást, lévén, hogy maguk is igazi Minecraft-játékosok. Elmondták, tisztában vannak vele, hogy ez a játék része, melynek során bizonyos dolgokat lerombolnak és újakat húznak fel a helyükre. Így csak azokat a részeket hozták rendbe, ahol nem adtak hozzá új tartalmat.
Az indie (független játékfejlesztő által kiadott) stílusú játéknak indult Minecraft hamar óriási felhasználói bázist szerzett magának, több millióan használják jelenleg is. Különlegessége egyértelműen abban rejlik, hogy szinte semmiben nem korlátozza a játékost, viszont rengeteg eszközt ad a kezébe, amivel saját maga kreálhatja az őt körülvevő világot.

Ha megjött a kedve, hogy szétnézzen a játékon belül, akkor itt érheti el a térképet (vigyázat, körülbelül egy terrabájt méretű).

Fotó: Europress Getty Images, AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez