Hová teszik a pénzüket a legnagyobb focisztárok – befektetési körkép

A focivilág nagyjai milliókat  keresnek évről évre. De mi lesz ezzel a pénzzel? Egy spanyol lap feltárta, hová teszi a sok pénzt három nagy focista, Ronaldo, Balitteli és Messi. 

Talán mondani sem kell, hogy az ingatlan áll az első helyen. De utána rögtön jönnek az  építkezések, a gasztronómia és a videojátékok – ezek azok a területek, amelyekre a focisták szívesen költenek. Az As  című spanyol újság szerint Messi például erős családi támogatással már az első komoly bérezések idején megalapította – mintössze 3000 euróval – a Limeci 2010 S.A. céget, amely földterületek, építési telkek és ingatlanok adás-vételével foglalkozik. A céget Barcelonában létesítették, de a gyorsan ,,megfialt” összeg   hamar Argentínába került, ahol Rosario városában felépült az Aqualina torony: hatalmas épület, melynek 125 méteres magasságába 40 lakásokkal teli emelet fért el és mindez a város központját ékesíti 2009-es átadása óta.

Unknown

 

Persze Messinek a lakótoronyban lévő több lakáson kívül más befektetése is van Rosarióban: megszerezte az Azahares lakópark (fent) mintegy 80 hektáros területét  a Paraná folyó partján,    sportlétesítményeivel, 60 férőhelyes jachtkikötőjével:  csak ezen utóbbiak  értékét 20 millió euróra teszik.

Aztán nyithatunk egy fejezetet Neymar Jr.- nak és Gerard Piquének. Neymar cégét az apja vezeti: segítő kezet nyújt befektetési ügyekben a többi hozzá forduló sportolónak. A cég forgalma évi 30 millió euró – irják az As-ban.

Piqué viszont  a szórakozásban látja a jövő biztosítékát, valamint egy kis gasztronómia is belefér a portfóliójába. A kolumbiai énekesnő, Shakira élettársa a “Kerard Games” cég tulajdonosa – a céget 2011-ben alapították, és videójátékokat forgalmaz online. De a katalán védője társtulajdonosa a Bas Alimentaria borjúhús hamburgerekben utazó vállalatnak is.

Rakitic, a Barcelona frissen érkezett játékosa még a Sevillában töltött években szerzett egy éttermet, de aztán be kellett zárnia, mert közel volt a Betis stadionhoz és ez problémákat szült a drukkolók között. Dani Alvez ellenben öt barcelonai székhelyű cég tulajdonosa: ő a divat világában mélyedt el, de átnézett a régi lakások felújításának üzleti életébe és a gasztronómia területére is.

Isiesta viszont mindent egy lapra tett: a borászatot választotta. A középcsatár, aki a spanyolok legendás gólját lőtte Dél-Afrikában 2010-ben, 120 hektárnyi szőlőterületet birtokol, és a legkülönfélébb borokat állítja elő. De nemcsak bort, hanem olivaolajat is dob piacra Corazón Loco Oleo néven.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez