Lövöldözés Mali fővárosában- európai áldozatokkal

Egy népszerű étteremben lövöldöztek péntekről szombatra virradóan Bamakóban. Legkevesebb öt ember meghalt és nyolcan megsebesültek. Egy rendőr terrorakcióról beszélt, de ezt hivatalosan nem erősítették meg.

Egy mali rendőr holtteste feküdt az étterem előtt, és nem messze tőle egy őrző-védő szolgálat tagja fejezte be életét az utca kövezetén Bamakóban. Távolabb a földön feküdt egy belga férfi holtteste. A központi kórházból összesen öt halálesetet jeleztek a lövöldözéssel kapcsolatban: közülük ketten európaiak. Egyikük belga, a másik francia.
Mali északi részét 2012-ben megszállták az iszlamista milíciák. A helyi hadsereg képtelen volt megbirkózni velük. 2013-ban francia és csádi csapatok kiszorították az iszlamista erőket Mali területéről, de azóta is sok a terrorakció. Ezeket elsősorban az ország északi részén követik el, de nem ritka az, hogy a fővárosban is felbukkannak az iszlamista terroristák. Az AQIM, az Al Kaida észak-afrikai szárnya bosszút esküdött azt követően, hogy vezére életét veszítette a harcokban, Maliban 2013-ban. (Fotó:AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez