‘Senki sem fogja kezét a zsebembe tenni, anélkül hogy én azt hagynám’

A 23 éves tolvaj egy életre megtanulta a leckét, hogy a 72 éves idős bácsi nem mindig könnyű célpont ha lopni akar, és a látszólag ártatlan sétapálca nagyot tud ütni.

Chet Dunham, 72 éves férfi épp befejezte reggelijét, amikor Jeffrey Darnell Jones megpróbálta zsebéből kilopni pénztárcáját Detroit külvárosában. Az idős férfi érezte, hogy valaki a zsebébe nyúlt, így azonnal ütni kezdte sétabotjával a 275 kilogramm súlyú fiatal fiút. Az utcai kamerák mindent rögzítettek, igy Jonest később letartóztatták lopási kísérlet miatt.
” Én csak megütöttem, ennyi az egész” mondta el egy interjúban a veterán férfi, aki önvédelemből kezdte el használni pálcáját a tolvajjal szemben. ‘Senki nem fogja kezét a zsebembe tenni, anélkül hogy én reagálnék rá.’ – tette hozzá.

A tolvaj, Dunham meglepő reakciója után azt kiabálta ‘csak vicceltem’. Persze az idős úr ezt nem hitte el, és a legközelebbi bankba sétált, ahonnan a pénztáros hívta is a rendőrséget. Egy étteremben tartóztatták le Jonest, aki azt vallotta, hogy orvosánál volt, majd a buszra várakozott. A felvételek viszont nem ezt bizonyítják, Jones már 20 perce a helyszínen tartózkodott, amíg kiválasztotta a célpontját. ‘Azt hitte hogy Dunham könnyű célpont lesz, de nyilvánvalóan nem volt az’- mondta Bryan Ford nyomozó. Végül a 23 éves fiú vallomást tett, és öt évre büntették.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez