Utolérte “kínos” múltja a konzervatív jelöltet


Nőnek öltözve dolgozott egy melegbárban, amelynek törzsvendége volt, most mégis konzervatív értékeket valló, és erősen melegházasság-ellenes politikusként próbálkozik a Republikánus Pártban. Az észak-karolinai politikusról azonban egy helyi lap kiderítette múltját, és most már az országos – és a külföldi – sajtó is élvezettel élcelődik a képmutató férfin.

A 34 éves Steve Wiles egy erősen konzervatív választási körzetben próbálkozik azon, hogy ő lehessen a Republikánus Párt jelöltje Észak-Karolina állami szenátusi helyért, és a választók meggyőzésére indított kampányában erősen meleg-ellenes pozíciót vett fel – egészen pontosan komoly ellenzője a melegházasság intézményének, és támogatja, hogy az állam az alkotmányban tiltsa meg az azonos neműek házasságát. Hozzáállását azonban alapjaiban rázta meg a helyi Winston-Salem Journal leleplező cikke, amelyből kiderült, hogy a konzervatív értékrendet hirdető politikus több mint tíz éve egy melegbárban volt műsorvezető, nőnek öltözve, és akkor “Miss Mona Sinclair” néven volt ismert. Amely név alatt meleg-szépségversenyek promotere is volt.

A lap a négy éve megszűnt klub tulajdonosától és egyik alkalmazottjától tudta meg, hogy a “meleg-ellenes” jelzővel illetett republikánus jelölt a kilencvenes években törzsvendégnek számított a melegbárban, ahol nagyjából 2001-2002 környékén dolgozott női ruhába bújva műsorvezetőként, valamint rendezőként. A két férfi szerint akkor még meleg volt. A tulaj a lapnak elmondta: azért számolt be a férfi múltjáról, mert rendkívül képmutatónak tartja, hogy most konzervatívként melegellenes szöveggel kampányol.

Wiles eleinte még igyekezett tagadni múltját, de a bizonyítékok makacs dolgok és egy idő után kénytelen volt elismerni, hogy bizony ő volt Miss Mona Sinclair. A Business Insidernek adott interjújában fiatalkori tévedésként jellemezte a melegklubban eltöltött időszakot, amit már “kínosnak” értékel, de amin már túllépett. Ugyanakkor visszautasított a “melegellenes” jelzőt, közölve az országos lappal, hogy az, hogy ellenzi az azonos neműek házasságát, még nem jelenti azt, hogy magukat a melegekkel szemben is ellenséges lenne.

Ugyanakkor arra már nem volt hajlandó válaszolni, hogy “ex-melegnek” tartja-e magát. “Nem, nem, ezt tényleg nem akarom kommentálni” – jelentette ki Wiles. Akinek Facebook-oldala és Twitter-oldala a leleplezés után megszűnt. Az egykori “drag-queen” hármas versenyben van a republikánus jelöltségért. A párton belüli előválasztást kedden tartják.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez