Százhetven texasi diákot küldtek haza, mert megszegték a dresszkódot

Haza küldte diákjait a Duncanville texasi középsikola, mivel azok megszegték az iskola által előírt dresszkódot. Összesen százhetven tanuló kénytelen volt haza menni, és ismeretlen számú diák kapott iskolai felfüggesztést, olvashatjuk a yahoo.com oldalon.

A rendőrséget is értesítenie kellett az iskolának, amikor a hazaküldött diákok tömegesen az utcára vonultak. Az iskola öltözködési politikája szerint a diákoknak övet és inget vagy márkafelirat és kép nélküli felsőt szabad csak hordaniuk, illetve tilos a farmer viselete.

„A tanár csak odahívott, mondta, hogy húzzam fel a pólómat. Nem volt rajtam öv, így kirúgtak”- mesélte Jose Marquez, akinek már kora reggel el kellett hagynia az iskolát, mivel a tanárok szúrópróba szerűen ellenőrizték a hallgatókat. Egy másik diáknak azt mondták, hogy a póló, amit visel, megsérti az iskola öltözködési szabályait. A hír hallatára, hogy több diákot is felfüggesztettek, tiltakozás kezdődött az iskola kávézójában, és a folyosókat ellepték a felháborodott diákok.

Andre Smith a középiskola vezetője kihangsúlyozta, hogy minden nap érvényesíteni akarják az iskolai egyenruhát, és nem csak azt, hanem az iskola politikáját is. Ezzel azonban sok diák nem ért egyet, mivel szerintük a dresszkód erőszakos dolog. A legnagyobb felháborodást mégis az ellenőrzés időpontja váltotta ki. A diákok épp a záróvizsgák előtt állnak, és sok kritikus osztályzatú tanulónak javítania kellene, amit a hiányzás miatt nem tudtak megtenni. Az igazgató viszont rendíthetetlenül állítja, hogy céljuk ezzel csakis a jó nevelés, nem csak az iskolán belül, de azon kívül is. Évente többször is tartanak ellenőrzést, és sajnos több diákot is rajtakapnak, hogy megszegik az öltözködési szabályokat.

 

Fotó: yahoo.com

Mindezek ellenére több tanuló is fogadalmat tett, hogy továbbra sem fog egyenruhában járni. A tiltakozást követő napon volt, aki továbbra is megszegte az öltözködési elvárásokat. A szülők megosztó véleménnyel vannak a döntésről, egyesek támogatták, de sokan felháborodtak az iskola eljárásán.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez