Elképesztő felvétel a coloradói földcsuszamlásról


“Hihetetlenül nagy” – így jellemezte a helyi rendőrség a Colorado nyugati részén, vasárnap késő délután történt földcsuszamlást, és pusztításról készült légifelvételeket nézve ki lehet jelenteni, egyáltalán nem túlzó a “hihetetlen” jelző. A hatalmas sártömegben három ember tűnt el.

A három férfi azután tűnt el a Collbran kisvárostól keletre, egy kietlen vidéken történt földcsuszamlásnál, hogy kimentek a területre, miután egy kisebb földcsuszamlás elzárta a közeli farmok öntözővizét. A Denver Post beszámolója szerint ezt mentek ellenőrizni, miután arról értesültek, hogy a hegyoldal repedezni kezdett. A második, hatalmas földindulás pedig feltehetően elkapta őket. Azóta sem hallottak felőlük, és még a járműveket sem találták meg, amelyekkel kimentek a területre.

{youtube}2gTU4F040gE{/youtube}

A Post beszámolója szerint a hegyoldalról lezúdult föld nagyjából 5 kilométer hosszú, majdnem egy kilométer széles és helyenként több mint hetven méter magasan terítette be az alatta fekvő területet. A helyi megyei seriff elmondása szerint olyan erővel zúdult le, hogy még egy alatta lévő “jelentős domb” sem állította meg, és azon is átbukott. A megyei seriff újságírói kérdésre kijelentette, nem lesz semmilyen “tereprendezés”, nem fogják “eltakarítani” lezúdult földet, mert az túlságosan nagy egy ilyen feladathoz.


Az eltűntek után hétfőn több mint negyven ember kutatott, hőkamerákkal felszerelt helikopterek és drónok segítségével, de a három férfinak a nyomát sem találták. A keresés nehezíti, hogy a földcsuszamlás felső kétharmad rendkívül instabil, és életveszélyes lenne odamerészkedni.
Mivel a katasztrófa egy kietlen területen történt, épületben és utakban keletkezett károkról nem érkezett jelentés. Ugyanakkor a Denver Post oldalán található légi felvételeken látni, hogy csak egy kis dombnak köszönhető, hogy a lezúdult sártömeg nem ért le kis farmépületeket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez