Bezuhant egy medve a szülinapi buliba

A tetőn, egészen pontosan egy tetőablakon át esett be szó szerint egy feketemedve egy alaszkai családi ház nappalijába, majd felzabálta a gyerek szülinapi tortáit.

Az északi állam fővárosában élő házaspár a vendégek megérkezésére várt, és éppen az utolsó előkészületeket végezték gyermekük első születésnapjára, amikor reccsenő hangot hallottak a tetőablak felől. A következő pillanatban pedig már csak annyit láttak, hogy egy medve van a nappaliban – írta a Juneau Empire.

“Nem tudom melyikünk volt jobban meglepődve” – mondta el a lapnak a 45 éves apuka, akitől csak pár        lépésnyire landolt a házba zuhant feketemedve. Glenn Merrill gyorsan reagált: azonnal szólt szüleinek, hogy vigyék fel a szomszédos szobában lévő fiát az emeletre, ő pedig gyorsan kisietett, és becsukta maga után az ajtót.

A meglepett medve gyorsan magához tért a zuhanás után, és a legteljesebb nyugalomban elkezdte feltérképezni a szobát, ahol hamar rátalált a születésnapi tortákra, és falatozni kezdett. Közben a 33 éves anyuka kinyitotta a nappali hátsó kertbe nyíló ajtaját, majd a pár kiabálással távozásra bírta a vadállatot, amely kevesebb, mint öt percig vendégeskedett a házban.

De még ekkor sem távolodott el, és a hátsó verandán át még bekukucskált az ablakokon, “még több tortát akarok” tekintettel a szemében – mondta el a lapnak a nő. Ekkor kihívták a rendőrséget, miközben Merrill a szomszédtól kölcsön kért egy medveriasztó sprayt, és azzal sikerült végleg távozásra bírni a hímet.

Elképzelhető, bár ezt teljesen biztosan nem lehet kijelenteni, hogy a medvét fél órával később rendőrök lőtték le egy közeli háznál, ahova be akart menni. Az állatot azért kellett kilőni, mert veszélyt jelentett emberekre. A lelőtt állatról adott leírás alapján könnyen lehet, hogy ugyanarról a medvéről van szó, de mivel a környéken sok medve él, ezt nem lehet biztosan tudni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez