Az iPad allergiát okoz?

Amerikai orvosok szerint az iPad használata allergiás tüneteket okozhat a benne lévő nikkel miatt.

Egy 11 éves San Diego-i kisfiú súlyos allergiás rohamokat kapott. A bőre bevörösödött, nagy foltokban elkezdett hámlani, és a súlyos bőrproblémát nem tudták megállítani. Időbe telt, mire az orvosai rájöttek, hogy mi okozta a bajt. Kiderült, hogy a gyerek sokat használta az iPad-jét,
amelyben nikkel van, a gyerek szervezete pedig érzékeny erre a fémre. Miután erre fény derült, a gyereket eltiltották a készülék használatától, a környezetéből minden nikkeltartalmú eszközt eltávolítottak és diétára
fogták, így öt hónap alatt jelentős javulást értek el – jelentette be a Pediatrics című orvosi lapban Dr. Sharon Jacob, a kaliforniai Loma Linda University orvosa és Dr. Shehla Admani, a Kaliforniai Egyetem bőrgyógyászati osztályának vezetője.

A kutatók szerint iPhone-ok és Apple laptopok kapcsán már korábban is kaptak jelentéseket allergiás reakciókról, de ez volt az első eset, hogy egy iPad-et közvetlen kapcsolatba hoztak a nikkelallergiával. Az Apple szóvivője nem kívánta kommentálni a kutatók állításait.

A nikkel számos elektronikai eszközben megtalálható, például telefonokban és laptopokban is. A becslések szerint a nők 17, míg a férfiak 3 százaléka allergiás a nikkelre. A bőrük bepirosodik, viszket, hámlik, hólyagosodik vagy ekcémásodik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez