Netes kritika miatt dobtak le egy apát két kisgyerekével egy repülőről

A Twitteren osztotta meg elégedetlenségét a Southwest Airlines beszállást ellenőrző munkatársával szemben, meghurcolás lett a vége.
A Minneapolisban élő Duff Watson hazafelé tartott Denver városából két kislányával (6 és 9 évesek), amikor a nagy felháborodást kiváltó incidens történt. A férfi az ABC Newsnak elmondta: mivel már évek óta utazik a légitársaságnak “A-listás” utasnak számít, akik egyik privilégiuma, hogy elsőként szállhatnak fel a gépre. Ezt akarta kihasználni két gyerekével, amikor a beszállást intéző dolgozó közölte vele, hogy kislányai nem mehetnek fel vele, mert ők nem A-listás utasok.
Watson elmondása szerint szó szót követett, aminek végén a csak Kimbery S. néven azonosított dolgozó megkérte őket, hogy álljanak félre, amíg az A-listások felszállnak. “Vártunk, amivel nem volt semmi gond” – mondta el a férfi, aki szerint a beengedést intéző nő goromba volt, és ezért panaszt akart tenni ellene az ügyfélszolgálatnál, de a nő nem volt hajlandó megadni a vezetéknevét.
Ezután a Twitteren osztotta meg elégedetlenségét, majd gyerekeivel együtt felszálltak a gépre. Azonban még mielőtt elindultak volna, az egyik utaskísérő közölte velük, hogy azonnal le kell szállniuk a repülőről. Amikor leszálltak, Kimberly S. várta őket, aki közölte velük, hogy “biztonsági kockázatot jelentenek”, majd azzal fenyegette meg, hogy rendőrt hív rá, ha nem törli ki azonnal a Twitterre felrakott üzenetét, amelyben ott szerepelt a nő keresztneve, és vezetéknevének kezdőbetűje.
Watson végül ezt megtette, de az ABC Newsnak elmondta, hogy már bánja, hogy nem állt ki akkor magáért. Végül – a tweet kitörlése után – folytathatták útjukat. A légitársaság nem válaszolt az ABC megkeresésére, de a CBS-nek küldtek egy közleményt, elismerve, hogy történt egy “incidens” a beszálláskor, amit kivizsgálnak. Watson pedig közölte: soha többet nem repül a Southwesttel.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez