Obama nyugalomra inti közleményében a tüntetőket

Barack Obama elnök szerdán kiadott egy közleményt, miután zavargások törtek ki St. Louisban a múlt héten egy rendőr által lelőtt ártatlan fekete tinédzser miatt.

Közleményében szívszaggatónak nevezte a 18 éves Michael Brown halálát, valamint az Obama család nevében részvétét fejezte ki a tinédzser családjának. “Az igazságügyi minisztérium a helyi rendőrök segítségével vizsgálja az ügyet, akik minden szükséges segítséget megadnak munkájukhoz.” – fogalmazott az elnök.

St. Louisban néhány napja kezdődtek a zavargások. Ez alatt az idő alatt már felgyújtottak egy áruházat, valamint a kiérkező rendőröket kővel dobálták meg. “Tudom, hogy az elmúlt napok történései mindenkit megráztak, de kérem Ferguson és az egész ország lakóit, hogy próbáljanak megnyugodni. Még nem derült ki minden részlet az ügyben.”

A hatóságok egyelőre nem árulták el, hogy ki volt a rendőr, aki lelőtte a fekete tinédzsert. A hivatalos verzió szerint a rendőr dulakodás közben használta fegyverét, ám több szemtanú állítja, hogy semmilyen dulakodást nem látott a rendőrök és a tini között.

Az eset nagyon hasonlít egy tavaly történt ügyre. Egy önkéntes rendőrt pereltek be tavaly, amikor lelőtt egy 17 éves fekete fiút. Ekkor a rendőrt a bíróság felmentette.

 
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez