Újabb amerikait fertőzött meg az Ebola

A meg nem nevezett orvos Libériában betegedett meg a vírustól, amely korábban már két amerikait is megfertőzött

A Guardian brit lap információi szerint még nem lehet tudni, hogy a nőgyógyászként dolgozó amerikai orvos hogyan kapta le a vírust, amelytől már több mint 1500 ember halt meg Afrikában. A meg nem nevezett férfi a libériai főváros egyik kórházban dolgozott, és azonnal izolálta saját magát, amit észrevette magán a betegség tüneteit. Az orvos a SIM USA nevű keresztény szeretetszolgálat tagjaként dolgozott Monroviában. A szervezet megerősítette, hogy a férfit megfertőzte az Ebola-vírus.
Ő már a 3. amerikai, akit megfertőzött a halálos vírus. Korábban kettő, szintén Afrikában dolgozó amerikai, Dr. Kent Brantly orvos, valamint egy misszionárusnő, Nancy Writebol betegedett meg. Őket az Egyesült Államokban kezelték egy kísérleti gyógyszerrel, és már mindkettőjüket kiengedték az atlantai Emory Egyetem kórházából.
Kedden az amerikai egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy több mint negyvenmillió dollárt ad a gyógyszert megalkotó cégnek, hogy felgyorsítsa annak fejlesztését, és gyártását. A Zmapp nevű gyógyszer gyártója augusztus közepén azt közölte, hogy készletei kimerültek.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az előző héten arra figyelmeztetett, hogy fél éven belül akár 20 ezer embert fertőzhet meg az Ebola, míg az Egyesült Államok járványügyi központja (CDC) igazgatója kijelentette, hogy kezd irányíthatatlanná válni a járvány terjedése, amely “sokkal rosszabb, mint amit a számok mutatnak”. A WHO adatai szerint több mint háromezer embert fertőzött meg a vírus, míg a halálos áldozatok száma átlépte az 1500-at. A Guardian cikke szerint a mostani járványban a túlélési arány 47 százalékos, magasabb, mint a korábbi Ebola-járványok alatt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez