Mikor jelenti be Hillary Clinton az elnökválasztási kampányát?

Vasárnap Hillary Clinton a 2008-as elnökválasztás óta először tért vissza Iowaba, amivel az esetleges elnöki aspirációival kapcsolatban további találgatásokra adott alkalmat. A Tom Harkin szenátor által rendezett éves steaksütő rendezvényen a volt külügyminiszter a férjével, Bill Clintonnal jelent meg az összegyűlt 5000 demokrata aktivista előtt.

„Hello Iowa, visszatértem!” – kezdte Hillary Clinton. „Mikor Tom Harkin meghívott erre a rendezvényre, be kell, hogy valljam, nem voltam benne biztos, hogy mit fogok mondani. Sok minden van a fejemben mostanában. Először is, és ez a legfontosabb, ezekben a napokban Bill és én állandó unoka-lázban égünk. Öt percenként hívom Chelsea-t, hogy minden rendben van-e” – mondta mosolyogva Clinton.

Ezek után a Clinton házaspár kiállt Barack Obama elnök reformjai mellett. Mind az egészségügyi reformot, mind pedig a minimálbér emelését fontosnak és halaszthatatlannak nevezte, és a republikánusokat tette felelőssé a washingtoni politikai helyzetért, az ügyek akadályozásáért.

„Ami a másik dolgot illeti. Igaz, hogy gondolkodom rajta.” – tette hozzá, miközben a három ciklus után visszavonuló Harkin szenátor dicsérte a hite és kitartása miatt. „Mindenki rendkívül izgatott az elnökválasztással kapcsolatban, de most a közelgő kongresszusi kampányra kell figyelnünk” tette hozzá.

Beszédében biztosította a demokrata jelölteket a támogatásáról a közelgő félidős kongresszusi választásokon, ám semmi konkrétumot nem árult el a két év múlva esedékes elnökválasztással kapcsolatos terveiről. Korábban jelezte Hillary Clinton, hogy legkésőbb jövő év elején meghozza a döntést, harcba száll-e az Ovális Irodáért.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez