Nem érdemes viccelni az ebolával

 

“Ebolás vagyok nektek annyi” – hangzott el egy férfi szájából egy repülőn, ami Philadelphiából indult volna. Két órát állt a gép, ugyanis nem sokkal később megjelent a fedélzeten egy csapat egészségügyi szakértő, védőfelszerelésben.

A járat Philadelpihiából a Dominikai Köztársaságba indult volna, amikor egy férfi, miután tüsszentett, azzal kezdett el viccelődni, hogy ebolás. Mivel elég hangosan mondta ahhoz, hogy mások is meghallják, az egyik légiutas-kísérő szólt a pilótának, aki értesítette a helyi szerveket.
Az 54 éves férfiről más információt nem közöltek, csak annyit mondtak el, hogy a szerdai eset az US Airways légitársaság 845-ös járatán történt.
Az egyébként valószínűleg nagyon félelmetes jelenséget az egyik utas videóra vette, így az alábbi nyolc perces felvételen végignézhetjük milyen volt, amikor az egészségügyi munkások kék katasztrófavédelmi ruházatban felmentek a gépre. Egy nő, aki a megvizsgált férfitől nem messze ült, végig a szája előtt tartotta kezét és kabátját, miközben szintén megörökítette a vizsgálatot.
A felvétel vége felé láthatjuk, ahogy a férfit megkérik, hogy vegye magához kézipoggyászát, majd lekísérik a repülőről. “Nem is vagyok afrikai” – hangzik el miközben kifelé halad.
Szerencsére hamar kiderült, hogy a férfi nem fertőzött, így két órás késéssel elindulhatott a gép.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez