Az ember, aki meg akar gazdagodni abból, hogy elaludt egy meccsen

Andrew Rector nem egy különös ember, átlag amerikai, egyetlen hasznos tulajdonsága van – a meccseken is tud aludni. Ezzel talán egyedül  Pandacsöki Boborjánnal, a leggyorsabban elalvó emberrel  kelhet versenyre. De az amerikai Boborján úgy érzi, ezért megérdemel 10 millió dollárt.

Andrew Rector 26 éves, Bronxban dolgozik egy autókölcsönzőben. 2014 április 13-án elment egy baseball meccsre, ahol a Yankees játszott a Red Sox ellen. És a meccs közepén elaludt. Biztosan fáradt volt, kialvatlan, és tán a meccs se volt annyira jó. Ez most már mindegy is. A kamera ugyanis megtalálta Rectort, és hosszan mutatta, ahogy a lelkes szurkolók közt egyedül darvadozik. A két kommentátor – Dan Schulman és John Kruk – pedig megjegyzéseket tett az alvó egyénre, aki minden valószínűség szerint az előző hazafutást is végigaludta. Rector számára ezzel meg is volt az a bizonyos 15 perc hírnév, ami – a mondás szerint – mindenkinek jár az életben. Különösen miután a tévécsatorna feltöltötte a videót az internetre.

Rector azonban ennél többet szeretne. Nem csak a “meccsen alvó csávó” – egyébként nem túl dicső – címét szeretné megszerezni, hanem némi pénzt is, konkrétan 10 millió dollárt. Be is adta keresetét a bíróságra. E szerint a kommentátorok szavai “mély érzelmi csapást” okoztak neki, és oly mértékben megalázták, hogy azóta pokol az élete, és ez, ha vért nem is, de pénzt mindenképpen kíván. A beadvány szerint a kommentátorok “kövérnek” “unintelligensnek” és konkrétan “hülyének” titulálták volna – ezt azonban a felvételek nem támasztják alá. Azt viszont bizonyíthatóan mondták, hogy nem aludni kellene meccsre járni, és hogy egyáltalán minek jött ide, ha aludni akar. A csatorna, amelyet szintén törvény elé idéztek, semmi kivetnivalót nem talál munkatársai munkájában. A beadvány – állítólag – hemzseg a nyelvtani hibáktól, elütésektől, és – egyesek szerint – csak arra, jó, hogy a 15 perces hírnevet kicsit megnyújtsa, de pénzt nem fog szülni Rectornak. Persze az amerikai bíróságoknál igazán még ezt nem vehetjük biztosra.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez