Őrült indokkal dobtak ki egy veteránt egy klinikáról

A “mentális betegségek hetére” hivatkozva küldte el a klinika a háború okozta mentális problémákkal kezelt veteránt.

Leslie Haines tartalékos őrnagy esete egy veteránokat kezelő indianai klinikával “csöpög az iróniától”  – fogalmazott beszámolójában a Military Times. Maga Haines is egyetértett ezzel. Ahogy a lapnak fogalmazott: “Arra gondoltam: még szerencse, hogy nem az öngyilkosság-ellenes nemzeti napot tartották.”

A katonai lap cikke szerint Haines október 9-én ment be a Fort Wayne-ben található klinikára, ahova erős poszt traumatikus stressze (PTSD) miatt rendszeresen járt kezelésekre, amelyek időpontjait már hónapokra előre megkapta. Aznap azonban a recepción közölték vele, hogy mai időpontját törölték a naptárból. Az indok pedig nem volt más, mint a Mentális Betegségek Hete. A klinika munkatársai ugyanis, mint kiderült, a figyelemfelhívó hét miatt egy motivációs szónok előadásán ültek.

A kérdéses klinika a veteránügyi minisztérium egészségügyi rendszerében működik, amelynek helyi szóvivője a Timesnak elmondta: a dolgozókat meghívták a beszédekre, de nem volt kötelező a részvétel. Jennifer Baran-Prall elmondása szerint a résztvevő orvosoknak telefonon és levélben is jelezniük kellett a betegeknek, ha emiatt egy kezelést más időpontra raknak át.

Haines – állítása szerint – egy értesítést sem kapott, és a hivatalos rendszeren keresztül nem volt már képes gyorsan új időpontot szerezni. Szerencséjére orvosa végül a következő héten ebédidőben fogadta. A tartalékos őrnagy azt mondja: a klinikán nagyszerű kezelést kap – amikor éppen nem rontanak el valamint az időpontokkal.

Fotó: Europress/Gettyimages

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez