Steve Jobs a túlvilágról tanúskodott

Az Apple alapítója három évvel halála után harminc perces videó üzenetben állt ki cége mellett. A kaliforniai óriáscéget azért perelték be, mert az egy szoftver segítségével megakadályozta, hogy az iPodok lejátszanak olyan zenét, ami nem a cég zeneboltjából, azaz iTunestól származott.

Jobs arról beszélt, hogy a szoftver bevezetésének oka nem az volt, hogy ellehetetlenítsék a konkurenciát, hanem, ezzel kívánták megakadályozni a zenelopásokat, illegális letöltéseket.

A videót még 2011-ben készítették, csupán néhány hónappal a legendás vezető halála előtt. Jobs ekkor már nagyon beteg volt, ez év október 5-én elhunyt. A felvételen már sápadt, rekedt férfi szerepel, aki betegsége ellenére még mindig ugyanolyan lelkesen harcolt élete munkájának megvédéséért.

A felperesek szerint a szoftver miatt ellehetetlenítették a többi zeneboltot és ezért összesen 350 millió dollárt követelnek. Állításuk szerint a zenekedvelőket belekényszerítették az Apple termékek megvásárlásába azáltal, hogy meggátolták őket más lejátszók használatában.
Jobs arról beszélt, hogy egy biztonsági intézkedésről volt szó, amely megvédi az általuk képviselt zenészeket és zenekarokat, mert ezzel megakadályozták hogy a dalok ne kerülhessenek fel illegálisan az internetre.
A tárgyalást vezető bíró azt mondta, egyelőre nem tudja mikor lesz ítélethirdetés az ügyben.

Kép: Europress/Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez