A világ legdrágább autója: 3,1 millió euró

Egy amerikai milliárdos álma válik valóra: elindul Torinóból, részt vesz a 24 órás autóversenyen Le Mansban, majd utána Párizsban vacsorázik. Jim Glickenhaus forgatókönyvíróból lett tőzsdecápa és milliárdos.

De miért kerül az autó 3,1 millió euróba, vagyis több mint 900 millió forintba? Mert egyszerre lesz alkalmas arra, hogy az országúti forgalomban közlekedjen, és a versenyautók között is megállja a helyét – magyarázza a tervező, aki korábban a Ferrari csapatát erősítette. A 40 éves flamand Lowie Vermeersch elmondta: maga az autó 2,1 millió euróba kerül majd. A plusz 1 millió ahhoz kell, hogy a versenyen is jól szerepeljen.

Csak egyetlenegy épül ebből a méregdrága autócsodából, melyet W 12-es motor hajt dupla turbó kompresszorral? Szó sincs róla. A leleményes amerikai milliárdos üzletet is akar csinálni. Ebből a célból vállalkozást hozott létre a Ferrari egy másik ex munkatársával. A céljuk az, hogy legkevesebb 25 ilyen méregdrága autót eladjanak. “Biztos lesz olyan hozzám hasonló úrvezető, aki szívesen kiad akár ennyi pénzt is egy olyan kocsiért, amely egyaránt használható a versenypályán és a nagyvárosi forgalomban”- nyilatkozta az amerikai milliárdos, aki a világ egyik legdrágább autóját akarja létrehozni, csekély 3,1 millió euróért.

Fotó: wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez