Személyre szabott okostelefon 4500 euróért

A kínai Lenovo a piacvezető, miután megvette a Motorolát a Google-tól. A kínaiak nagy előnye, hogy ott kézzel készítik az okostelefonokat. A hátrány az ár: 4500 euróba is belekerülhet egy személyre szabott okostelefon.

A Lenovo Motomaker 250 kombinációt tesz lehetővé a vásárló számára. Az okosóra is ebbe az irányban változik: a Moto 360 lehetővé teszi, hogy az óraszíj és a számlap színét az ügyfél válassza meg. A Microsoft a Nokiatól megvett Lumiát fejleszti, hogy felvegye a versenyt a Lenovóval és két másik ázsiai vetélytárssal, a Samsunggal és az LG-vel.

Mennyibe kerül ez? Minthogy kézzel kell előállítani, ezért jóval drágább, mint az átlagos okostelefon. Kínában ugyan dominál még a kézi munka, de ott is emelkednek a munkabérek. A fejlett országokban a munkabér nagyon megdrágítja a kézi előállítást. A brit Vertu szinte kizárólag személyre szabott okostelefonokat árul. 3500 euróba kerül egy átlagos darab, de lehet ennél több is – a vevő igényei szerint. A logisztika is hátráltatja a személyre szabott okostelefonok sikerét. Ha Kínában gyártják, akkor nagyon sok időbe kerül, amíg eljut a vevőhöz Amerikába vagy Európába, esetleg más, ázsiai országba. Márpedig azok, akik személyre szabott okostelefont akarnak, és meg is tudják azt fizetni, nos ők nem szeretnek várni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez