Abe fizet a Facebookért, “ahogy mindenki”

A japán miniszterelnök beleesett egy politikus csapdájába. A múlt héten a parlamentben a közösségi média került terítékre, és Abe Sinzó büszkén mondta: ahogy mindenki más, úgy ő is fizet a Facebook-ért, és a Twitter-ért.

Amikor a Demokrata Párt politikusa, Okubo Cutomo feltette a kérdést Abe miniszterelnöknek, remélte, hogy csőbe húzhatja. Sikerült is neki. Okubo először azt kérdezte, hogy Abe Facebook és Twitter fiókjait valóban ő maga működteti-e? A kormányfő erre azt mondta, hogy bár technikai segítséget kap, de a tartalom abszolút tőle származik.

screen-shot-2015-03-20-at-10-29-54-am

„A személyes fiókomat munkatársaimmal közösen működtetem, de alapvetően én döntöm el, hogy mi fog megjelenni rajta” – mondta a plenáris ülésen Abe.

Ezután Okubo pimasz mosollyal az arcán tette fel a kérdést: „és befizette már valaha a Twitter és a Facebook szolgáltatási díját?”

A miniszterelnök talán zavarba jöhetett, és besétált a csapdába. Azt mondta, természetesen fizet a szolgáltatásért.

Sok vezetőhöz hasonlóan Abe-nek is két felhasználói fiókja van egy adott közösségi oldalon. Az egyik a saját neve alatt, a másik pedig a hivatalos, a miniszterelnöki hivatal nevén.

Természetesen a saját fiókom díját én fizetem, a hivatalos oldalt pedig a hivatal.”

Okubo erre mosolyogva kifejtette, hogy minden iskolás tudja: a Facebook és a Twitter mindenki számára teljesen ingyenes. A miniszter később tovább piszkálta Abe-t.

Akkor hogyhogy ön fizet érte?”- kérdezte, mire a teremben hangos nevetés tört ki.

screen-shot-2015-03-20-at-10-35-13-am

Igazából nem tudom, hogyan is működik. Én eldöntöm, hogy valamit szeretnék közzétenni, és a munkatársaim megcsinálják. Azt hiszem, ez várható volt” – mondta Abe mosolyogva.

Egyes internetezők úgy gondolják, ez teljesen érthető, hiszen a miniszterelnöknek valószínűleg van fontosabb dolga is, mint a Facebookot böngészni egy okostelefonnal egész nap. Biztosan túl elfoglalt.

Ebben a kijelentésben persze van néma irónia. Az biztos: a miniszterelnökön sokan nevettek most Japánban is.

(Fotó:YouTube)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez