Visszalépett az eutanáziától a chilei kislány

“Immár máshogy látom az életet” – mondta az a 14 éves cisztás fibrózisban szenvedő kislány, aki arra kérte Michelle Bachelet chilei államfőt, hogy engedélyezze számára az eutanáziát.

Alig egy hónapja annak, hogy kislány története bejárta a világsajtót, mivel Valentina Maureira egyenesen a chilei államfőtől kérte, hogy orvosi segítséggel vethessen véget életének. Valentina most ismét a címlapokra került, ám jelen esetben azért, mert meggondolta magát.

“Egy argentin család példájának hatására változott lányom véleménye. Három gyerekük közül ketten belehaltak a betegségbe, azonban a harmadik kislány új tüdőt – és ezzel új esélyt is – kapott Brazíliában” – mondta a sajtónak a beteg lány apja, Freddy Maureira.

Maureira azt is hozzátette, hogy Valentinát rendszeresen látogatja egy olyan húszéves fiatal, aki sikerrel győzte le a betegséget és akinek példája erőt adott a 14 éves lánynak a kórral folytatott további küzdelemhez.

A cisztás fibrózis egy több belső szervet is érintő betegség, amely elsősorban a tüdőt támadja meg, ahol állandó gyulladásokat okoz, amelyek roncsolják annak szöveteit. Az öröklött kórt ma gyógyíthatatlannak tarja a tudomány, a betegségben szenvedő gyerekek általában nagyon fiatalon belehalnak a szövődményekbe, ahogy az Valentina 6 éves testvérével is történt.

A kislány a YouTube-on tette közzé eutanázia-kérelmét, aminek nyomán Michelle Bachelet is meglátogatta a kórázban.

“24 éve harcolunk a betegséggel, és most éreztem először, hogy valaki végre meghallgatta segélykérésünket” – nyilatkozta az államfő látogatása után Valentina meghatódott édesapja. (Fotó: AFP)

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez