Legyőzte egy teherautós az orosz kormányzó pártot

Bár egy fecske nem csinál nyarat, mégis meglepetéssel fogadta az orosz közvélemény a hírt, hogy az időközi választáson egy kamionsofőr nyert az Egységes Oroszország párt képviselőjével szemben egy jakutföldi településen.

Nyizsnyejanszk Oroszország ázsiai részén, a Jana folyó torkolatánál fekszik, a háromszáz fős településen március közepén tartottak időközi választást. Összesen négyen indultak a képviselői pozícióért, de az igazi harc German Korovin és Vlagyimir Kricsigin között folyt.

Az összesen 161 leadott szavazatból Korovin 75-öt, Kricsigin 74-et kapott. Így egyetlen voks miatt nem az Oroszországban kormányzó Egységes Oroszország párt képviselője, hanem egy egyszerű teherautósofőr lett a győztes. Ráadásul az ellenfelek ugyanannál a cégnél, a Tyeploenergoszervisznél dolgoznak, Kricsigin a helyi kirendeltség vezetőjeként, Korovin sofőrként. A különbség közöttük, hogy az előbbinek közép, az utóbbinak felsőfokú végzettsége van. A Kommerszant értesülései szerint a párt nem kívánta kommentálni az eredményt.

Polgármesterként nem kis feladata lesz German Korovinnak. Nyizsnyejanszk lakossága ugyanis rohamosan fogy, az elmúlt öt évben százan vándoroltak el. Pedig a településnek van folyami kikötője és még egy kis repülőtere is, ahol igaz, nem rendszeres a forgalom.

Kép: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez